Печат на тази страница

Що е то Личен Финансов Консултант и имам ли нужда от него?

Имате ли личен лекар? Защо? А познат адвокат? Защо?

А кредити? Данъци, осигуровки за пенсия, спестявания? А човек, който да ви каже как да печелите от тях?

Нормално е когато тялото ви боледува да се консултирате с лекар. С вашият личен лекар. Търсите професионалният му съвет тъй като го познавате, имате му доверие и знаете, че няма причина той да ви излъже. Той също ви познава. Знае здравната ви история и цялата ви фамилна анамнеза. Отивате при него защото той знае за здравето повече от вас, а вие искате за себе си най-доброто обслужване.

А ако някой недотам симпатичен, ядосан съсед подаде жалба в Прокуратурата срещу вас вие на кого ще се обадите? На адвоката си или на Прокурора? Обзалагам се – на адвоката. Познат или препоръчан той със сигурност ще работи във ваш интерес. Вие му се доверявате, защото неговата работа е да ви защитава и да е на ваша страна колкото и зле да изглеждат нещата. Имате нужда от него защото осъзнавате, че не можете да се справите сами в дебрите от правни норми: Закони, Наредби, Правилници...

На кого обаче се обаждате, когато трябва да си пресметнете данъците? На НАП? Там първо ви питат за ЕГН-то и после какви доходи имате.

Как ще разберете колко печелите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване? Всъщност знаете ли какво е това и как може да имате най-добрата доходност от вашите собствени средства в Пенсионен Фонд?

А когато портфейлът ви боледува и имате нужда от кредит кого молите за помощ? Когато отидете в банката и ви консултира любезен банков служител с табелка „финансов консултант” сигурни ли сте, че ви предлага най-добрите за вас условия по кредит? Все пак той работи за тази институция и получава заплатата си от нея.

А как може да разберете коя точно банка предлага най-изгодните за вас условия? Като ги обиколите всичките? Колко време ще ви отнеме?

А можете ли да сте сигурни, че в дребният шрифт на договора ви няма някоя скрита такса, неясна лихва или друго финансово „недоразумение”? Иска ви се да имате нещо като финансов адвокат, ама и да разбира от кредити повече от банковият финансов консултант.

Не можете да имате цялата информация относно всички данъчни облекчения, лихви по кредити, лихви по депозити, доходност от пенсионни фондове, а и не е необходимо. Нужен ви е само Личен Финансов Консултант, за който сте сигурни че работи в името на вашият интерес.

Личният Финансов Консултант помага на хората да сложат в ред парите си. Помага да имате финансово спокойствие, защото знае всичко за изгодните кредити, удачното спестяване и постигането на по-добри пенсии. Той не е обвързан с институция, която плаща заплатата му. Той е обвързан с вас и вашите интереси.

Личният Финансов Консултант не работи за банка, застрахователна компания или пенсионен фонд, но може да накара всички тях да се борят за вас. Вие сте техен желан клиент и с помощта на личният си финансов консултант можете да накарате институциите да работят за вас, а не чрез вас.

Ако смятате, че имате нужда от съвет в областта на:

  • Данъчно и наследствено планиране
  • Пенсионно осигуряване
  • Кредитно посредничество
  • Животозастраховане
  • Спестяване и инвестиции

може да ни се доверите – на мен и на Моите Пари Консулт 

Последно променена в Вторник, 07 Февруари 2017 14:13
Оценете
(2 гласа)